torsdag 14 maj 2009

Väljar möten

Gårdagens dörrknackning gav mersmak. Det blev flera bra möten med våra väljare med flera möjligheter att prata om både Folkpartiets och min egen politik. Valkampanjen till Europaparlamentet närmar sig mer och mer sin höjdpunkt och valdagen kommer närmare och närmare. Då gäller det att vi mobiliserar våra väljare.

Vi som jobbar med dörrknacknings kampanjen har nu haft möjlighet att kontakta 650 hushåll i Linköping, detta är en bra början men vi skulle naturligtviss önska att vi kan nå ut till ännu fler. Undersökningar visar att var femte person som man har ett personligt möte med är en potentiell väljare. Vi har haft kontakt med 650 hushåll och om denna teori stämmer så är 130 av dessa hushåll benägna att rösta på Folkpartiet och kanske i förlängningen på den person som kampanja.

Varje hushåll består kanske av i genomsnitt 2 röstberätigande så om teorin håller så kan vi i dagsläget ha lyckas värva 260 röster. Nu är inte röstbenägenheten lika stor i ett EP val som till ett riksdagsval men utfalet till Folkpartiets fördel torde ändå vara rätt god eftersom våra väljare av tradition är mer röstbenägna, det gäller bara att mobilsera dem.

Valrörelsen rullar vidare och förhoppningsvis så kommer vi att kunna mobilsera fler och fler av både våra valarbetare och väljare för att arbeta för en valseger i EP valet.

Thomas Bystedt kandidat för riksdag och kommunfullmäktige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar